Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İncir hasadına katılacak bakan: Aydın’da tarım destekleniyor

İncir hasadına katılacak bakan: Aydın’da tarım destekleniyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'da düzenlenecek incir hasadına katılacak. Vali Varol., yeni sezonda üretimi artırmayı hedefliyor.

Aydın Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen kuru incir alım töreninde önemli bir duyuru yapıldı. Aydın Valisi Dr. Osman Varol, 31 Ağustos Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Aydın'a gelerek incir hasadına katılacağını açıkladı. Aydın, dünyanın önde gelen incir üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor ve bu yılki hasat dönemine yönelik büyük bir heyecan var.

Yerli üreticiler için önemli destekler

Düzenlenen törende, sembolik olarak 850 TL fiyatla ilk kuru incir alımı gerçekleştirildi. Vali Varol, bu yılki incir hasadı için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, incirin kalitesini artırmak amacıyla çeşitli projelere imza atacaklarını ifade etti. Ayrıca, bakanın ziyareti ile birlikte üreticilerin daha fazla katma değer elde etmesi hedefleniyor.

Bereketli bir hasat dönemi diliyor

Vali Varol, Bakan Yumaklı ile birlikte gerçekleştirecekleri ziyaretin gündeminin tamamen incir olacağını vurguladı. Üreticilerin sorunlarına çözüm bulmak ve sektördeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla bir araya geleceklerini dile getiren Varol, bu hasat döneminin bereketli, başarılı ve hayırlı geçmesini temenni etti.

AYDIN TİCARET BORSASI'NDA DÜZENLENEN KURU İNCİR ALIM TÖRENİNDE KONUŞAN AYDIN VALİSİ DR. OSMAN...

AYDIN TİCARET BORSASI'NDA DÜZENLENEN KURU İNCİR ALIM TÖRENİNDE KONUŞAN AYDIN VALİSİ DR. OSMAN VAROL, 31 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI'NIN AYDIN'A GELEREK İNCİR HASADINA KATILACAĞINI SÖYLEDİ.