Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İnegöl'de metruk bina yangını: İtfaiye ekipleri hızlı müdahale ile alevleri kontrol altına aldı

İnegöl'de metruk bina yangını: İtfaiye ekipleri hızlı müdahale ile alevleri kontrol altına aldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde metruk bir bina alevlere yenik düştü ancak şans eseri olayda yaralanan olmadı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bu sabahın erken saatlerinde meydana gelen yangın, kırsal Yiğitköy Mahallesi’ndeki metruk bir binayı alevlerle sarıp sarmaladı. Yangın, saat 04.30 sularında belirsiz bir nedenle başladı ve kısa sürede binanın tamamını etkisi altına aldı.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yangın anında bina tamamen boş olması nedeniyle şans eseri yaralanan veya can kaybı yaşanan olmadı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden çok sayıda itfaiye ekibi, alevlere müdahale etmeye başladı.

Yangın söndürme çalışmaları

İtfaiye ekipleri, yangın yerine ulaştıklarında metruk bina tamamen alevler içinde kaybolmuştu. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda itfaiye, alevleri yaklaşık bir saat içinde kontrol altına aldı ve yangını söndürdü. Ancak, metruk bina olay sonucunda tamamen kül oldu.

Yangının sebebi henüz bilinmiyor

Yangının çıkış nedeni konusunda yapılan araştırmalar devam etmekte olup, ekiplere yardımcı olması amacıyla çevredeki tanıkların ifadeleri alınacak. Yangınla ilgili soruşturma sürerken, mahallede yaşayan vatandaşlar olayın şokunu hâlâ atlatamadı.

Bu tür metruk yapıların bulundukları bölgelerde tehlike oluşturduğu ve can güvenliğini tehdit edebileceği bir kez daha gözler önüne serildi.

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE METRUK BİNA ALEV ALEV YANDI. YANGINDA, ŞANS ESERİ YARALANAN...

BURSA'NIN İNEGÖL İLÇESİNDE METRUK BİNA ALEV ALEV YANDI. YANGINDA, ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI.