İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleştirilen organize suç örgütü operasyonu, güvenlik güçlerinin önemli bir başarı ile sonuçlandı. Yapılan eş zamanlı operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı; adliyeye sevk edilen şüphelilerden 33'ü tutuklandı, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ülke içinde ve yurtdışında faaliyet gösterdiği tespit edilen suç örgütü, emniyet güçleri tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda hedef alındı.
Soruşturma dosyasında, örgüt lideri olduğu belirtilen şahsın hakkında kırmızı bülten kararı bulunduğu ve şu anda İtalya’da tutuklu olduğu öğrenildi. Örgütle bağlantılı olarak, bugüne kadar yaklaşık 700 şüpheliye işlem yapıldığı ve kamu davalarının açıldığı ifade edildi.
Devam eden soruşturmada, örgüt mensuplarının suç faaliyetlerine devam ettikleri, ayrıca örgüt liderinin eşinin ve diğer bazı üyelerin tahliye olacağı bilgisi üzerine nitelikli yağma olayına karışan şüphelilerin, emniyette ifade vermemeleri için baskı ve tehditte bulundukları kaydedildi.
Suç örgütünden elde edilen paraların, cezaevindeki örgüt üyelerine ulaştırıldığı iddiaları da dikkat çekti. Bazı şüphelilerin ifade vermelerinin engellendiği veya gerçeğe aykırı ifade vermelerinin sağlandığı bildirildi.
Bu kapsamda, 6’sı avukat olmak üzere toplam 54 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli olarak Tekirdağ, İzmir, Siirt, Samsun, Tokat ve Şanlıurfa’da 113 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 45 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 33’ü tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Organize suç örgütüne operasyon: 33 şüpheli tutuklandı