İstanbul'da haftanın üçüncü iş gününde sabah saatlerinde trafik yoğunluğu etkisini artırdı. Hafif yağışın da etkili olduğu kentte, Anadolu Yakası'ndaki trafik yoğunluğu yüzde 83'e kadar yükseldi.
Yağmurla birlikte trafik arttı
Sabah saatlerinde başlayan hafif yağış, İstanbul'un ana arterleri ile cadde ve bağlantı yollarındaki araç yoğunluğunu artırdı. Özellikle Anadolu Yakası'nda bazı güzergahlarda trafik zaman zaman durma noktasına geldi.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönündeki yoğunluk Fikirtepe'ye kadar uzanırken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Ümraniye'ye, Avrasya Tüneli'nde ise Yenisahra'ya kadar araç kuyruğu oluştu.
D-100 ve TEM'de yoğunluk
D-100 kara yolunun Edirne istikametinde Kartal ile Kadıköy arasındaki bazı kesimlerde araçlar güçlükle ilerledi. Ankara yönünde ise Göztepe, Ataşehir ve Maltepe çevresinde yoğunluk görüldü.
TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde Sancaktepe-Ataşehir arasında, Ankara istikametinde ise Ataşehir, Sancaktepe ve Sultanbeyli güzergahlarında trafik ağır seyretti.
Şile Otoyolu'nun Ümraniye ve Çekmeköy kesimlerinde de her iki yönde araç yoğunluğu oluştu.
Avrupa Yakası'nda da trafik arttı
Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde Esenyurt, Avcılar, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane çevresinde yoğunluk yaşandı.
D-100 kara yolunda ise Ankara yönünde Şişli, Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Avcılar ve Beylikdüzü'nde; Edirne istikametinde ise Bahçelievler çevresinde trafik yoğunluğu görüldü.
İstanbul'da genel yoğunluk yüzde 71
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Haritası verilerine göre sabah saatlerinde Anadolu Yakası'ndaki trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı. Avrupa Yakası'nda yüzde 63 olarak ölçülen yoğunluk, kent genelinde yüzde 71 seviyesine çıktı.