Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İzmir elektrik kesintisi 24 Eylül: Hangi ilçelerde elektrik kesilecek, saat kaçta gelecek?

İzmir elektrik kesintisi 24 Eylül: Hangi ilçelerde elektrik kesilecek, saat kaçta gelecek?

İzmir’de 24 Eylül Perşembe günü 19 ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacak. GDZ Elektrik, kesinti yapılacak mahalleleri ve saat aralıklarını duyurdu.

İzmir elektrik kesintisi 24 Eylül 2026 Perşembe günü kent genelinde yaşayan vatandaşların gündeminde. GDZ Elektrik tarafından yayımlanan planlamaya göre İzmir’in 19 ilçesinde bakım, yenileme, kapasite artırımı, ağaç kesimi ve altyapı çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Kesintilerin başlangıç ve bitiş saatleri ilçelere ve mahallelere göre değişiklik gösterecek.

Özellikle Aliağa, Bayındır, Bergama, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Karabağlar, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Torbalı ve Urla başta olmak üzere birçok bölgede elektrik kesintisi yaşanacak. Bazı bölgelerde kesintiler birkaç saat sürerken bazı noktalarda enerji kesintisinin gün boyunca devam etmesi planlanıyor.

İzmir'de elektrikler ne zaman kesilecek?

GDZ Elektrik'in 24 Eylül Perşembe günü için açıkladığı programa göre kesintilerin nedenleri arasında şebeke bakım çalışmaları, şebeke yenileme ve kapasite artışı çalışmaları, ağaç kesimi ve üçüncü şahıs talebiyle yapılan planlı çalışmalar bulunuyor. Çeşme'de ise sabah saatlerinde “Atlama Jumper Arızası” nedeniyle planlı bir kesinti bilgisi yer alıyor.

Kesintilerin saatleri bölgeye göre değişiyor. Programda en erken kesintiler 06.00'da, en geç sona erecek kesintiler ise 18.00'e kadar planlanmış durumda. Vatandaşların kendi mahalle ve sokaklarını kontrol ederek elektrik kesintisinin başlangıç ve bitiş saatlerini dikkate alması gerekiyor.

24 Eylül İzmir elektrik kesintisi hangi ilçelerde?

GDZ Elektrik'in programında 24 Eylül için yer alan 19 ilçe ve öne çıkan kesinti saatleri şöyle:

  • Aliağa: 10.00-15.00, 13.00-16.00, 10.00-15.00 ve 10.00-16.00 saatleri arasında farklı bölgelerde kesinti uygulanacak.
  • Bayındır: Yeşilova'da 09.30-17.30, Hisarlık'ta 12.00-15.00 saatleri arasında kesinti yapılacak.
  • Bergama: Atmaca, Selçuk ve Zafer mahallelerinin bazı bölümlerinde 09.00-13.00 arasında elektrik kesintisi olacak.
  • Beydağ: Çomaklar, Erikli, Tabaklar ve Yeniyurt'ta 09.30-17.30 arasında ağaç kesimi çalışması yapılacak.
  • Bornova: Kızılay Mahallesi'nin bazı sokaklarında 10.00-16.00 saatleri arasında şebeke yenileme ve kapasite artırımı çalışması gerçekleştirilecek.
  • Buca: Güven, Yiğitler, Hürriyet, Barış, Dicle, Ufuk ve Zafer bölgelerinde farklı saatlerde kesintiler uygulanacak. Çalışmaların önemli bölümü ağaç kesimi kapsamında yapılacak.
  • Çeşme: Germiyan'da 09.00-17.00, Şehit Mehmet'te 06.00-08.00, Altınkum ve çevresinde ise 09.00-16.00 saatleri arasında kesinti planlanıyor.
  • Dikili: Çandarlı'nın farklı bölümlerinde 09.00-15.00 saatleri arasında ağaç kesimi çalışması yapılacak.
  • Karabağlar: Basın Sitesi'nde 09.30-17.00 arasında bakım çalışması yürütülecek. İlçenin farklı mahallelerinde 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında ağaç kesimi çalışmaları da bulunuyor.
  • Karaburun: Tepeboz'da 09.00-17.00 arasında şebeke bakım çalışması yapılacak.
  • Kemalpaşa: Atatürk, Çınarköy ve Sekiz Eylül bölgelerinde 09.00-17.00 arasında bakım çalışması, Bağyurdu ve çevresinde ise 12.00-15.00 arasında planlı çalışma uygulanacak.
  • Kınık: Osmaniye ve Poyracık'ta 09.00-14.00, Poyracık'ın bazı bölgelerinde ise 14.30-18.00 saatleri arasında kesinti yapılacak.
  • Menderes: Gümüldür Fevzi Çakmak ve Gümüldür İnönü mahallelerinde 09.00-15.00 arasında ağaç kesimi çalışması gerçekleştirilecek.
  • Menemen: Camiikebir, Kesik, Musabey ve Yıldırım'ın bazı bölgelerinde 10.00-13.00 arasında planlı çalışma yapılacak.
  • Narlıdere: Narlı Mahallesi'nde 09.00-11.00 saatleri arasında AG havai branşman arızası nedeniyle kesinti yaşanacak.
  • Ödemiş: Ertuğrul, Mescitli, Ovakent, Türkönü ve Çamyayla bölgelerinde farklı saatlerde şebeke bakım çalışmaları gerçekleştirilecek.
  • Seferihisar: Düzce'de 10.00-17.30 saatleri arasında üçüncü şahıs talebiyle planlı çalışma yapılacak. Turgut ve Ulamış bölgelerinde de 09.00-17.00 arasında bakım çalışması bulunuyor.
  • Torbalı: 19 Mayıs, Pamukyazı ve Subaşı'nın bazı bölgelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında şebeke bakım çalışması uygulanacak.
  • Urla: Barbaros, Birgi, Kadıovacık, Nohutalan, Zeytinler, Uzunkuyu ve Zeytineli'nin bazı bölgelerinde 09.00-17.00 arasında bakım ve kapasite artırımı çalışmaları yapılacak. Atatürk Mahallesi'nde ise 11.00-14.00 arasında ayrıca çalışma planlanıyor.

Programda ilçelere göre mahalle ve sokak bazında çok sayıda adres yer alıyor. Özellikle Buca, Karabağlar, Kemalpaşa ve Urla'da farklı mahallelerde birden fazla çalışma planı bulunuyor.

Elektrik kesintisi öncesi hangi önlemler alınmalı?

Planlı kesintiler nedeniyle elektrikle çalışan cihazların kesinti öncesinde kontrol edilmesi önem taşıyor. Özellikle bilgisayar, televizyon ve diğer elektronik cihazların güvenli şekilde kapatılması, işletmelerin ise çalışma saatlerini kesinti programına göre düzenlemesi gerekiyor.

GDZ Elektrik'in planlamasında kesintilerin altyapı bakımının yanı sıra şebeke yenileme, kapasite artırımı ve ağaç kesimi gibi farklı çalışmalar nedeniyle gerçekleştirileceği belirtiliyor. Vatandaşların kendi adresleri için verilen saat aralığını kontrol ederek hazırlıklarını buna göre yapması gerekiyor.