İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, İzmit Belediyesi'nde düzenlenen ihalelerde dolandırıcılık faaliyetleri ortaya çıktı. İddialara göre, ihaleyi kazanan ve teklif veren firmalar arasında belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkileri bulunuyor. Ayrıca, belediye ile iş yapan firmalardan komisyon adı altında para alındığı ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in eşi Murat Hürriyet’in ihale süreçleri ile personel alımlarında doğrudan etkili olduğu yönünde iddialar mevcut.
Başlatılan adli süreç sonucunda, İzmit Belediye Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği ihaleler detaylı bir incelemeye tabi tutuldu. Elde edilen şüpheli ifadeleri, etkin pişmanlık beyanları ve gizli tanık bilgilerinin ışığında, 31 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla Antalya, Kırıkkale, İzmit, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Bu operasyon sonucunda, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu toplam 28 kişi gözaltına alındı. Olayın, İzmit Belediyesi’nin geleceği açısından önemli etkileri olabileceği belirtiliyor. Soruşturmanın ayrıntıları ve gözaltına alınan şahısların durumları hakkında yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

İzmit Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı: 28 gözaltı