Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İzmit'te işyeri anlaşmazlığı bir komşu kavgasına dönüştü

İzmit'te işyeri anlaşmazlığı bir komşu kavgasına dönüştü

İzmit'te uzun süredir devam eden iş yeri anlaşmazlığı, bir tekstilcinin komşusunu darbetmesiyle yeni bir boyut kazandı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 26 yıldır tekstilcilik yapan Ertuğrul Ç., iş yerine gelen komşusu ile yaşadığı gerginlik sonucunda darbetme iddiasıyla karşı karşıya kaldı. Olay, komşusunun yanındaki iki dükkanı satın aldıktan sonra aradaki duvarları yıkması ile başladı.

Olayın Arka Planı

Ertuğrul Ç., komşusunun dükkan satın aldıktan sonra kendisine haber vermeden aradaki duvarları yıktığını belirtirken, bu durumun iş yeri anlaşmazlıklarının bir parçası olduğunu ifade etti. Güvenlik kameralarına yansıyan kavganın ardından taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Ertuğrul Ç. yaşananların 3 yıldır devam eden bir çatışmanın son aşaması olduğunu söylerken, "Dükkanıma çökmeye çalıştıklarını düşünüyorum" dedi. Ç., komşusunun amacının iş yerini almak ve kendi işini büyütmek olduğu kanısında.

Çatışmanın Büyümesi

Ertuğrul Ç., yaşadığı süreçle ilgili, "Üç sene önce yan taraftaki iki dükkanı Almanya’dan gelen bir şahıs satın aldı. Bir gece haber vermeden aradaki duvarları yıktı. Sabah geldiğimizde her yer toz toprak içindeydi" açıklamalarında bulundu. Düzensiz yapım işlemleri ve ruhsat eksiklikleri nedeniyle iş yerinin ciddi etkiler altında kaldığını ifade eden Ertuğrul, komşunun dükkanına yapılan eklemelerin iş yerini tehdit ettiğini söyledi.

Geçen süreçte sosyal medyada rüşvet iddialarına yönelik eleştirilerde bulunmasının ardından komşusunun kendisinden şikayetçi olduğunu belirten Ertuğrul, iş yerindeki olumsuzlukların artarak devam ettiğini ve bu baskıların son bulmayacağını dile getirdi.

Ertuğrul Ç., dükkanına daha önce de kötü niyetli kişilerin geldiğini ve mallarına zarar verildiğini öne sürdü. Bu olayların üç yıl öncesine dayandığını belirten tekstilci, tehdidin sürekli bir hal aldığını söyledi.

Son olarak, "Hiç kimsem yoksa devletim var. Hukuk devletindeyiz. Biz devlete güvenerek hakkımızı aramaya devam edeceğiz." sözleriyle durumu değerlendiren Ertuğrul, mücadele kararlılığını vurguladı.

OLAY ANI

OLAY ANI