Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir otoparkta tartıştığı mesai arkadaşı Ferhat Ozan Yıldırım’ı bıçaklayarak öldüren sanık Arda K., mahkeme tarafından 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 20 Ocak’ta Körfez Mahallesi Berk Sokak’taki bir kapalı otoparkta meydana geldi. Sanık Arda K., burada arkadaşı Ferhat Ozan Yıldırım ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Arda K., motosikletin sepetinden aldığı bıçağı Yıldırım’a sapladı. Ağır yaralanan Yıldırım, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayın ardından kaçan Arda K., İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yakalandı. Emniyet ifadesinde, motosikleti şaka amaçlı olarak arkadaşının üzerine sürdüğünü ve tartışmanın bu sebeple çıktığını belirtti.
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, Cumhuriyet savcısı sanığın ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanık Arda K., bu talebe karşı kendisini savunarak, ''Cani değilim, kasten öldürmek istemedim. Keşke bu olay yaşanmasaydı'' dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın eylemini 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' kapsamında değerlendirerek, iyi hal ve haksız tahrik indirimleri uyguladı. Sonuç olarak, Arda K. 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık, ilk duruşmada maktul ile aynı şirkette çalıştıklarını ve aralarında hiçbir husumet bulunmadığını ifade etmişti. Olay günü yaşanan kavga sırasında yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde anlatarak, ''Ben de korkutmak amacıyla bıçağı aldım. Amacım öldürmek değildi, çok pişmanım'' şeklinde konuştu.

Motorkurye arkadaşını öldüren sanığa 11 yıl 3 ay hapis