Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İznik'te kaybolan matematik öğretmeni için arama çalışmaları sürüyor

İznik'te kaybolan matematik öğretmeni için arama çalışmaları sürüyor

Yalova’da yaşayan matematik öğretmeni İlhan Algınkaplan’dan yaklaşık 12 saattir haber alınamıyor; ekipler gölde ve çevresinde yoğun arama yapıyor.

Yalova’da görev yapan 43 yaşındaki matematik öğretmeni İlhan Algınkaplan’dan yaklaşık 12 saattir haber alınamıyor. Öğretmenin babasına ait otomobil, İznik Gölü kıyısında bulundu. Algınkaplan’ın cep telefonu ve kıyafetlerinin de göl sahilinde olması, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Olayın gelişimi

Algınkaplan, ilk ders gününün ardından okuldan çıktıktan sonra saat 11.00 sıralarında annesini arayarak gezeceğini bildirdi. Ancak o saatten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ekipler, kaybolan öğretmenin babasına ait 77 DH 455 plakalı otomobili göl kenarında bulurken, cep telefonu ve kıyafetlerinin göl sahilinde bulunması ile arama çalışmaları hız kazandı.

Arama çalışmaları devam ediyor

Bu durumun ardından Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı, AFAD ve polis Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, göl sahili ve çevresinde arama çalışması başlatırken, termal dron ile havadan da tarama yapılıyor.

Kayıp öğretmenin babası, oğlunun sabah evden çıktığını belirterek, "Annesi kahvaltı yapacak mısın diye soruyor. ‘Hayır anne, ben yaptım’ diyor. Daha sonra haber alamıyoruz. Oğlum polis, o da araştırmalar yaptı. Gölün tarafında olduğu söylendi. Ama hala kendisine ulaşamadık," dedi.

İlhan Algınkaplan’ı arama çalışmaları, yaklaşık 12 saattir göl ve çevresinde devam ediyor.

İZNİK GÖLÜ’NDE KAYIP ÖĞRETMEN ALARMI: 12 SAATTİR HABER ALINAMIYOR

İZNİK GÖLÜ’NDE KAYIP ÖĞRETMEN ALARMI: 12 SAATTİR HABER ALINAMIYOR