Kahramanmaraş, güne Onikişubat ilçesinden gelen acı bir haberle uyandı. Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları ve alevleri gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
İtfaiye Ekipleri Zamanla Yarıştı
Kısa sürede olay yerine ulaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin tüm binayı sarmasını önlemek için yoğun bir çaba sarf etti. Ekiplerin profesyonel müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Acı Haber İçeriden Geldi: 3 Kişi Yaşamını Yitirdi
Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından binaya giren arama-kurtarma ve sağlık ekipleri, kahreden bir tabloyla karşılaştı. Yapılan ilk incelemelerde, yangın sırasında evde bulunan ve engelli oldukları öğrenilen 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Dumandan yoğun şekilde etkilendiği tespit edilen 2 apartman sakini ise olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı
Yaşanan facianın ardından bölge güvenlik çemberine alınırken, olay yeri inceleme ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek amacıyla binada detaylı bir çalışma başlattı. Hayatını kaybeden vatandaşların cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Trajik olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor.