Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kahramanmaraş'ta sanayi esnafı yol sorunu yaşıyor

Kahramanmaraş'ta sanayi esnafı yol sorunu yaşıyor

Kahramanmaraş'taki sanayi esnafı, yetersiz yol şartları nedeniyle mağduriyet yaşamakta ve çözüm beklemekte.

Kahramanmaraş'ta sanayi esnafı yol sorunundan şikayetçi

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Kanuni Mahallesi’nde bulunan Yamanlar Sanayi Sitesi, 3 yıl önce hizmete girmesine rağmen hala yollarının asfaltlanmamasıyla dikkat çekiyor. Sanayi sitesindeki yaklaşık 550 esnaf, yolların kötü durumundan ötürü çalışma koşullarının zorlaştığını ifade ediyor.

Yaz aylarında yoğun toz, kış aylarında ise çamur nedeniyle yaşanan sıkıntılar, çalışanları ve müşterileri olumsuz etkiliyor. Esnaflar, Dulkadiroğlu Belediyesi'nden acilen çözüm beklediklerini belirtiyor.

Esnaf görüşlerini paylaşıyor

Yamanlar Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaf Remzi Baran, "Burada 550 iş yeri var. 12 sokağımız var ve 3 yıldır kışın çamurdan, yazın tozdan geçemiyoruz. Birçok esnaf başka sanayi sitelerine gitmeyi düşünüyor" diyerek yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Baran, kooperatifleri aracılığıyla belediye ile sürekli iletişim halinde olduklarını, ancak hala somut bir çözüm üretilmediğini ifade etti. Özellikle altyapı çalışmalarının tamamlandığını, sadece yolların yapılmasını istediklerini vurguladı.

Esnaf destek bekliyor

Esnaf, sorunlarına çözüm bulması için yetkililere sesleniyor. Baran, “Vergimizi veriyoruz, su ve elektrik paramızı ödüyoruz. Ama kimse bizi dikkate almıyor. Artık valimizden, milletvekillerimizden yardım bekliyoruz” dedi.

Diğer esnaflar da, toz ve pislik nedeniyle gelen müşterilerin geri döndüğünü ve iş yerlerini kapatma kararı aldıklarını dile getirdi. Erol Akça, "Yollar yapılmadığı takdirde burada kimsenin kalmayacağından endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sinan Kahraman ise özellikle kış aylarında yol durumunun kötü olması nedeniyle müşteri sayısının düştüğünü belirtti.

YAZ AYLARINDA YOĞUN TOZ, KIŞ AYLARINDA İSE ÇAMUR NEDENİYLE ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIKLARINI İFADE...

YAZ AYLARINDA YOĞUN TOZ, KIŞ AYLARINDA İSE ÇAMUR NEDENİYLE ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIKLARINI İFADE ESNAFLAR, YAŞANAN SORUNUN HEM ÇALIŞANLARI HEM DE MÜŞTERİLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİĞİNİ DE SÖYLÜYOR

KAHRAMANMARAŞ'TA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇERİSİNDE BULUNAN VE YAKLAŞIK ÜÇ YIL ÖNCE HİZMETE AÇILAN...