Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, deniz sezonunun başlamasıyla birlikte 1 Haziran’dan itibaren toplam 387 ton evsel atık toplandı.
Yaz aylarının gelişiyle çevre illerden yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Kandıra’da, artan atık yüküne karşı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizlik çalışmaları yürütüyor. Amacı, vatandaşların deniz ve kumsallardan sağlıklı ve güvenli bir ortamda faydalanabilmesini sağlamak olan bu çalışmalarda, 7’si mavi bayraklı, 5’i halk plajı olmak üzere toplam 12 plajda yoğun mesai harcanıyor.
1 Haziran’dan bu yana sürdürülen temizlik çalışmaları çerçevesinde, hafta sonları kumsallardaki yoğunluğun daha da arttığı göz önünde bulundurularak, 105 personel ile 7 gün 24 saat hizmet veriliyor.
Temizlik operasyonlarında; 3 kum temizleme traktörü, 2 kamyon, 1 çöp taksi, 6 transit kasalı araç, 2 iş makinesi ve 4 akülü çöp toplama aracı gibi geniş bir makine filosu aktif bir şekilde kullanılıyor. Toplanan atıkların hızla bölgeden uzaklaştırılması sayesinde plajlar, her gün yeniden vatandaşların kullanımına hazır hale getiriliyor.

KOCAELİ'NİN KANDIRA İLÇESİNDEKİ SAHİLLERDE, DENİZ SEZONUNUN BAŞLADIĞI 1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN 387 TON EVSEL ATIK TOPLANDI.
