Erzincan’ın Munzur Dağları’ndaki yaylalarda bir ardıç ağacının altında koyun ile yatan kangal köpeği, görenlerin ilgisini çekti. Kalecik köyü yaylalarından Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Karataş bölgesi yaylalarına kadar uzanan bölgede dolaşan vatandaşlar, dönüş yolunda Munzur Dağları’nın yüksek kesimlerinde bir arduç ağacının altında dinlenmekte olan kangal köpeği ile koyunu fark etti.
Durumu merak eden vatandaşlar, köpeğin fotoğrafını çekip Kalecik köyü muhtarına gönderdi. Muhtar, köpeğin akrabalarına ait bir sürü köpeği olduğunu belirterek durumu sürü sahibine bildirdi.
Yapılan kontrol sonucunda sürünün, köpeğin bulunduğu noktadan yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olduğu tespit edildi. Bölgeye gelen sürü sahibi, kangal köpeğini ve koyunu alarak sürüsüne dahil etti.
Yaylada tek başına kalan koyunun başından ayrılmayan kangalın bu davranışı, sürü köpeklerinin koruma içgüdüsünü ve sahiplenici yapısını gözler önüne serdi. O anlara tanıklık edenler, kangalın koyunu yalnız bırakmadan beklemesini takdirle karşıladı.

KANGALIN SADAKATİ YAYLADA DİKKAT ÇEKTİ