Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Karaman'da yapılan asayiş uygulamalarında 12 kişi tutuklandı

Karaman'da yapılan asayiş uygulamalarında 12 kişi tutuklandı

Karaman'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 16 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karaman'da polis ekiplerinin son bir hafta içinde düzenlediği asayiş uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 16 şahısdın 12'si tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6-14 Temmuz 2026 tarihleri arasında kent genelinde asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirdi. Bu denetimler sonucunda toplam 16.597 şahsın GBT sorgulaması yapıldı.

Denetimler neticesinde, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 16 şahıstan 12'si, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise, 69 araç sürücüsüne ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 19 araç sürücüsüne kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan, ayrıca 19 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan yasal işlem uygulandı.

Bu kontrollerde 207 araç trafikten men edilirken, 26 sürücünün belgesine de el konuldu. Ayrıca, yapılan denetimlerde 5 adet ruhsatsız tüfek, 30 adet tabanca fişeği, 8 adet kesici ve delici alet ile birlikte 180 gram bonzai, 4 gram bonzai hammaddesi, 60 gram esrar, 39 gram likit esrar, 25 gram metamfetamin ve 1.350 adet sentetik hap ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

KARAMAN'DA POLİS TARAFINDAN SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASAYİŞ UYGULAMALARINDA...

KARAMAN'DA POLİS TARAFINDAN SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ASAYİŞ UYGULAMALARINDA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN 16 ŞAHISTAN 12’Sİ TUTUKLANDI.