Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kasklı saldırganın kimliği belirlendi: Mersin'de 3 kişi tutuklandı

Kasklı saldırganın kimliği belirlendi: Mersin'de 3 kişi tutuklandı

Mersin'de kasklı bir saldırganın silahlı saldırısına uğrayan tatil sitesi başkanının olayıyla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Mersin’de bir tatil sitesinin yönetim kurulu başkanına yönelik gerçekleştirilen kasklı saldırı olayı, jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda çözüme kavuştu. Murat Özbolat isimli başkan, 30 Temmuz’da Erdemli ilçesindeki bir tatil sitesinde, silahlı saldırıya uğradı. Olay anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Saldırı anı ve müdahale

Saldırı, Özbolat’ın yönetim odasında oturduğu sırada kapıyı açan kasklı bir şahıs tarafından gerçekleştirildi. Peş peşe ateş açılan Özbolat, bacaklarından yaralandı. Olayı gören diğer kişiler panik içinde durumu hemen 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirdi ve sağlık ile jandarma ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yaralı, ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili derhal soruşturma başlattı. İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri inceleyerek şüphelinin kimliğini belirlemek için yoğun bir çalışma süreci yürüttü. Yaklaşık bir hafta süren araştırmalar sonucunda motosikletli kasklı şüpheli ve ona yönelik bağlantılı şahıslar belirlendi.

Yapılan eş zamanlı operasyonda, toplamda 4 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmada sorgulanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, 3 şüpheliyi tutuklarken, 1’ini adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Özbolat’ın geçmişteki saldırı deneyimi

Murat Özbolat, daha önce 25 Haziran’da da bir saldırıya uğramıştı. Olayda, sitede yaşayan bir kadın, rahatsız edildiğini gerekçesiyle Özbolat’tan yardım istemişti. Olay yerine giden Özbolat, bir grup tarafından yumruk ve tekme saldırısına uğramış, ayrıca havaya ateş açıldığı belirtilmişti. Başına sert bir cisimle saldırı düzenlenmesi sonucu Özbolat yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

İki olayın birbirleriyle bağlantılı olup olmadığına yönelik inceleme sürüyor. Jandarma, olayların tarafları ve nedenleri üzerindeki araştırmalarını derinleştirerek, Mersin’deki güvenliği sağlamak için çalışmalarını devam ettiriyor.

JANDARMA EKİPLERİ 4 ŞÜPHELİYİ YAKALADI

JANDARMA EKİPLERİ 4 ŞÜPHELİYİ YAKALADI