Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kastamonu valisi dallı, doğaya atılan atıklara karşı sert çıktı

Kastamonu valisi dallı, doğaya atılan atıklara karşı sert çıktı

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yaz aylarında artan yangınlara neden olan atıklara karşı yaptığı açıklamada, bu durumu hainlik olarak nitelendirdi.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yaz sezonunda çıkan 30’dan fazla yangın olayının arkasındaki nedenlere dikkat çekerek, doğaya atılan cam şişe, sigara izmariti gibi malzemelerin tehlikesine vurgu yaptı. Vali Dallı, bu durumun insan odaklı bir sorun olduğunu ve kesinlikle kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Vali Dallı, Kastamonu’da 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, il genelinde birçok doğal afet riski bulunduğunu belirtti. Ayrıca, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. "Kastamonu, kaya düşmeleri gibi birçok felaketin sıkça yaşandığı bir bölgedir. Özellikle Tosya ve İhsangazi ilçeleri, geçmişte büyük depremlere maruz kalmıştır. Dolayısıyla bir an önce önlemlerimizi almalı ve rehavete kapılmamalıyız," dedi.

Yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu ifade eden Dallı, "Kastamonu da meydana gelen yangınlarda cam şişe ve diğer atıkların neden olduğunu biliyoruz. Bu durumu açıkça ‘hainlik’ olarak tanımlıyorum. Herkesin doğaya karşı sorumluluk göstermesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük de toplantıda, dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, afet yönetiminde kullanılabilecek bir yazılım geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yazılımın etkili bir izleme ve raporlama işlevi göreceğini vurguladı.

Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Suat Tüfekci, 2027-2031 İRAP hazırlık sürecinin bahsedilen genelgeyle başladığını ifade ederek, teknik personelin yakında bu çalışma sürecine dahil olacağını aktardı. Afetlerin ardından yapılan eylemlerin sayısının yanı sıra uygulanabilirliğinin de önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve afet risklerinin azaltılmasına yönelik planlama sürecine dair bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi.

KASTAMONU VALİSİ MEFTUN DALLI, TOPLANTIDA KONUŞTU.

KASTAMONU VALİSİ MEFTUN DALLI, TOPLANTIDA KONUŞTU.

KASTAMONU VALİSİ MEFTUN DALLI, BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIDA ÇALIŞMALAR ELE ALINDI.