Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kastamonu'da sel sonrası köy yolları onarılıyor, büyük kaya taşları taşınıyor

Kastamonu'da sel sonrası köy yolları onarılıyor, büyük kaya taşları taşınıyor

Kastamonu'da selde hasar gören köy yolları, ekipler tarafından taşıma işlemleriyle onarılıyor. Beltepe köyü için özel çalışmalar sürüyor.

Kastamonu’nun Cide ve Doğanyurt ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sonrasında, köy yollarında büyük hasar oluştu. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, bu yolların onarımı için kilometrelerce uzaktan kaya ve taşları taşıyarak çalışmalara hız veriyor.

26 Temmuz tarihinde Cide ilçesinde yaşanan kuvvetli yağışlar, metrekareye 220 gramın üzerinde yağış düşmesine yol açarak 150’den fazla ev, iş yeri ve depoyu su altında bıraktı. Buna bağlı olarak, köy yollarında göçükler oluştu ve ulaşımda çok ciddi aksamalar meydana geldi. Özellikle Cide ilçesine bağlı Beltepe köyündeki kara yolunun kullanılamaz hale gelmesi, köylüler için büyük bir sorun oluşturdu.

Ekipler köylere ulaşım sağlıyor:

Yaşanan selin ardından Kastamonu İl Özel İdaresi, hasar gören yolların tamiri için seferber oldu. Şenpazar ilçesine bağlı Aşıklı köyünde, eski bir maden ocağından alınan büyük kaya ve taş parçaları, Cide’deki Beltepe köyüne taşınıyor. Yaklaşık 40 kilometre mesafeden getirilen bu taşlar kullanılarak, hasar gören yollarda istinat duvarı inşa ediliyor. Bu çalışmalar sayesinde köydeki yapıların, olası heyelanlarda daha az zarar görmesi hedefleniyor.

Muhtar: Çalışmalardan memnunuz:

Beltepe köyü muhtarı Ali Ok, ekiplerin hızlı müdahalesi için teşekkür etti. "Göçük olan bölge Büyük Beltepe Köyümüz oluyor. Burada selden dolayı bir afet yaşandı. Camimiz, köy konağımız ve bazı evlerimizde hasarlar oluştu. Allah devletimizden razı olsun. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri, heyelanın yaşandığı bölgede çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

KASTAMONU’NUN CİDE VE DOĞANYURT İLÇELERİNDE YAŞANAN SEL SONRASINDA HASAR GÖREN VE GÖÇÜKLER OLUŞAN...

KASTAMONU’NUN CİDE VE DOĞANYURT İLÇELERİNDE YAŞANAN SEL SONRASINDA HASAR GÖREN VE GÖÇÜKLER OLUŞAN KÖY YOLLARI, KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ TARAFINDAN KİLOMETRELERCE UZAKTAN TAŞINAN KAYA VE TAŞLARLA ONARILIYOR.