Adana’nın Kozan ilçesinde 2 gündür kayıp olan Uğur Okuducu, jandarma ekiplerinin başarılı çalışması sonucunda sağ olarak bulundu. İşitme ve zihinsel engelli bireyin durumu, ailesini endişeye sevk etmişti.
Arama Kurtarma Çalışmaları
Uğur Okuducu’nun 3 Ağustos'tan itibaren haber alınamaması üzerine, yakınları durumu yetkililere bildirdi. Bu ihbar üzerine, AFAD, Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve YESEVİ Arama Kurtarma (YAK) ekipleri, geniş kapsamlı bir arama kurtarma çalışması başlatarak bölgeyi taradı.
Sağlık Kontrolleri ve Aileye Teslim
Kayıp şahsı arama çalışmaları, 3. gününde sonuçlandı. Jandarma ekipleri, Uğur Okuducu’yu evinden yaklaşık 41 kilometre uzaklıkta, Doğanalanı Mahallesi Sarıağaç mevkiinde, baraj kenarında buldu. Bulunan şahıs, tedbir amacıyla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrollerinden geçirildi.
Sağlık durumu iyi olan Uğur Okuducu, yapılan kontrollerin ardından ailesine teslim edildi. Bu olay, kayıp şahısların bulunması konusundaki toplumsal duyarlılığı bir kez daha ön plana çıkardı.

Kayıp olan engelli, jandarma tarafından sağ olarak bulundu