Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kayseri'de bıçakla cinayet işleyen sanığa müebbet hapis cezası

Kayseri'de bıçakla cinayet işleyen sanığa müebbet hapis cezası

Kayseri'de tartışma sonucu bıçakla cinayet işleyen sanık, mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de bir kişiyi bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ş.T., mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Tartışma sonrası A.K.K.'yi bıçakla öldüren sanık, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Ş.T., avukatları ve A.K.K.'nin yakınlarıyla birlikte katıldı.

Ş.T., savunmasında A.K.K. ile birlikte uyuşturucu kullandıklarını, odadan ayrıldıktan sonra A.K.K.'nin kullandığı uyuşturucuya kimyasal bir madde kattığını ve bu nedenle fenalaştığını öne sürdü. Sonrasında aralarında tartışma çıktığını ifade etti.

A.K.K.'nin yakınları ise sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etti. Sanığın avukatı, ciddi bir suç işlediğini, kendi iradesiyle uyuşturucu kullandığını ve maktulün başka bir madde kattığını belirterek TCK'nın 34. maddesinden faydalanmasını savundu.

Ş.T.'nin avukatı, A.K.K.'nin düzenli olarak uyuşturucu kullandığını, dışarı çıkmasından sonra A.K.K.'nin kimyasal bir madde kattığını ve sebep olduğu durumdan müvekkilinin haksız yere etkilendiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Ş.T.'yi kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Ş.T.'ye yasaya aykırı bıçak bulundurduğu gerekçesiyle 10 ay hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Olay
Kocasinan ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Barış Manço Caddesi'nde meydana gelen olayda, 51 yaşındaki Ş.T. ile 52 yaşındaki A.K.K. arasında bilinmeyen bir sebepten ötürü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ş.T., A.K.K.'yi bıçakla yaraladı. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalede A.K.K.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Ş.T. ise polis ekipleri tarafından olay yerinde yakalandı ve A.K.K.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

KAYSERİ’DE TARTIŞTIĞI BİR KİŞİYİ BIÇAKLA ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA YARGILANAN ŞAHIS, MÜEBBET HAPİS...

KAYSERİ’DE TARTIŞTIĞI BİR KİŞİYİ BIÇAKLA ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA YARGILANAN ŞAHIS, MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI. (ARŞİV)

OLAY YERİ (ARŞİV)