Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kazakistan'da 19 noktada orman yangını alarmı

Kazakistan'da 19 noktada orman yangını alarmı

Kazakistan, 19 farklı noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınların yıldırım düşmesi sonucu başladığı bildirildi.

Kazakistan, yaz sıcaklarının etkisiyle mücadele ettiği orman yangınlarına karşı acil önlemler alıyor. Ülkenin Abay Bölgesi'nde bulunan Semey Ormanı ve Ertis Ormanı ile Kazakistan'ın ilk milli parkı Bayanaul'da toplam 19 noktada orman yangını çıktığı bildirildi.

Yangınlarla mücadele için bir helikopter, üç traktör ve çeşitli iş makineleri aktif olarak kullanıldı. Yangınların yangını etkileyen alanın yaklaşık 20 bin metrekare olduğu tahmin ediliyor ve ilk incelemelere göre yangının nedeni yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

Yetkililer, yangınların yayılmasını önlemek ve söndürme işlemlerine devam etmek amacıyla müdahalelerin sürdüğünü açıkladı. Kamuoyuna duyurulan bilgilere göre, hava koşullarının iyileşmesi ve yangınların kontrol altına alınması bekleniyor.

Kazakistan’da devlet ormanı koruma alanı olan Semey Ormanı ve Ertis Ormanı ile ülkenin ilk milli...

Kazakistan’da devlet ormanı koruma alanı olan Semey Ormanı ve Ertis Ormanı ile ülkenin ilk milli parkı Bayanaul’da toplam 19 noktada orman yangını çıktı.