Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen Doğa Sporları Şenlikleri, wingsuit (yarasa kanat) atlayışları ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Karanlık Kanyon'da gerçekleştirilen bu etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelen deneyimli sporcular, Kemaliye’nin sarp kayalıklarında bulunan 500 metreyi aşan atlayış noktalarından kendilerini boşluğa bırakarak Karanlık Kanyon ve Karasu Nehri üzerinde süzülüyor.
Sporcular, adrenalin dolu atlayışlardan önce yaklaşık 500 basamaktan oluşan Via Ferrata parkurunu tırmanarak çıkış noktalarına ulaşıyor. "Cennete Açılan Kapı" adı verilen noktadan yapılan atlayışlarda sporcuların saatte 220 kilometre hıza kadar ulaştığı ifade ediliyor.
Dik kayalıklar ve derin kanyonun oluşturduğu doğal parkurda düzenlenen gösteriler, hem adrenalin tutkunlarına hem de şenliğe katılan ziyaretçilere büyük bir ilgiyle karşılanıyor.
Doğal güzellikleri ve ekstrem sporlar için sunduğu uygun coğrafyasıyla dikkat çeken Kemaliye, her yıl düzenlenen organizasyonlar aracılığıyla yerli ve yabancı sporcuları bir araya getirerek bölgenin turizm potansiyelini de artırıyor.

KEMALİYE'DE WİNGSUİT SPORCULARINDAN NEFES KESEN ATLAYIŞLAR
