Kepez Belediyesi’nin düzenlediği "Söz Vatandaşta" halk buluşmaları bu hafta Altınova Sinan Mahallesi kapalı semt pazarında gerçekleştirildi. Başkan Mesut Kocagöz, Altınova’nın çeşitli mahallelerinden gelen vatandaşlarla bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Kocagöz, belediyenin gerçekleştirdiği projeleri ve hizmetleri anlatarak bir arada çalışmanın öneminin altını çizdi.
Mahalle buluşmalarının önemi
Kocagöz, daha önce halk günü buluşmalarının belediye binasında yapıldığını hatırlatarak birçok vatandaşın bu toplantılara katılamadığını ifade etti. "Bu nedenle biz vatandaşımızın ayağına gitmeyi tercih ettik. Mahallelere gidip talepleri yerinde dinliyoruz,” dedi. Böylece, ihtiyaç sahibi vatandaşların da sesi olmayı amaçladıklarını vurguladı.
Başarılı projeler ve yatırımlar
Kocagöz, göreve başladıklarında Kepez’in mali durumunu değerlendirerek, "Bugün itibarıyla Kepez Belediyesi’nin kamu kurumlarına, esnafa ya da herhangi bir kişiye tek kuruş borcu kalmamıştır""Altınova’nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu" belirterek engelleri birlikte aşacaklarını ifade etti.
Başkan, Altınova'da açılacak olan Kreş müjdesinin yanı sıra doğalgaz yatırımları hakkında da bilgilendirmeler yaptı. "Antalya genelinde yapılan 130 kilometrelik doğalgaz hattının 114 kilometresinin Kepez’e kazandırıldığını" belirten Kocagöz, mahalle sakinlerine sağlanan bu hizmetin devam edeceğini dile getirdi.
Toplantıda, vatandaşlardan gelen talepleri tek tek değerlendirerek akülü sandalye isteğini acilen yerine getirilmesi için ilgili birimlere talimat verdi. Ayrıca Altınova’daki sosyal donatı alanlarına ilişkin detaylar vererek, "13 dönümlük yeni bir park kazandıracağız" müjdesini iletti.
Çocukların isteklerine de duyarsız kalmayan Kocagöz, "Paten pisti, çim saha ve futbol sahasına penaltı noktası" taleplerini dikkate alarak bunların gereğinin yapılacağına söz verdi.
Kocagöz, "Bu toplantılar sayesinde eksiklerimizi görüyoruz. Patron millettir"
Vatandaşların sağlık ocağı ile ilgili endişelerini de gideren Kocagöz, konunun araştırılacağını ve kısa süre içinde gerekli bilgilendirmeyi yapacağını vurguladı.
Halk buluşmaları, yöneticilerin halkla iletişim kurabilmesi ve sorunlara doğrudan çözüm bulabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu tür etkinlikler, vatandaşın talep ve önerilerinin belediyenin hizmet süreçlerine katılmasını sağlıyor.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ, "SÖZ VATANDAŞTA" HALK BULUŞMALARI KAPSAMINDA ALTINOVA SİNAN, DÜDEN, ORTA, MENDERES VE ZEYTİNLİK MAHALLELERİNİN SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.