Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kilis'te izinsiz kazı yapan 4 şüpheli suçüstü yakalandı

Kilis'te izinsiz kazı yapan 4 şüpheli suçüstü yakalandı

Kilis'te izinsiz kazı yaparken yakalanan 4 şüpheliye, adli işlem başlatıldı ve serbest bırakıldılar.

Kilis’in Gülbaba köyü Sapkanlı Mezrası’nda, izinsiz kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Olay, 3 Ağustos 2026 tarihinde meydana geldi. Jandarma, yapılan istihbarat çalışmalarının ardından bölgeye operasyon düzenledi.

Kaçak kazı malzemeleri ele geçirildi:

Operasyonda, kazı alanında yapılan aramalarda çok sayıda kaçak kazı malzemesi ele geçirildi. Bunlar arasında 1 hilti ve eklentileri, 34 metre seyyar kablo, çekiç, kürek, tırmık, havalandırma fanı ve havalandırma borusu gibi çeşitli aletler yer aldı. Ayrıca, 2 adet halat merdiven, emniyet ipleri, el feneri ve maskeler de bulundu.

Şüpheliler serbest bırakıldı:

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatılan şüpheliler, gerekli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Jandarma, kazı faaliyetlerinin kaçak bir şekilde devam etmesini önlemek adına bölgedeki denetimlerini artıracağını duyurdu.

KİLİS'TE KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ: 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

KİLİS'TE KAÇAK KAZIYA SUÇÜSTÜ: 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI