İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kimsenin yaptığı yanına kalmaz

Kimsenin yaptığı yanına kalmaz

Bağcılar’da vatandaşlarla birlikte iftar açan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, YSK'nın İBB seçimlerini iptal etmesini değerlendirdi. Çağırıcı, “İstanbul seçimleri yenileniyor. Bağcılar şimdiden kararını verdi. Bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak” dedi.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile beraber tüm Türkiye'de olduğu gibi Bağcılar'da da vatandaşlar ilk iftarı birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bağcılar Belediyesi tarafından kurulan Gönül Sofraları'nda Bağcılarlı vatandaşlar bir araya gelerek iftarlarını açmanın yanında gönül dostluklarını da pekiştirdiler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda kurulan ve Ramazan boyunca 150 bin kişinin ağırlanacağı iftar sofralarının ilkinde 5 bin Bağcılarlı vatandaş ağırlandı.

Başkan da katıldı
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilk iftarını herkesle beraber Gönül Sofraları'nda açtı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Çağırıcı, Bağcılarlı vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Gönül Sofraları'nda iftar buluşmalarına devam edeceklerini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Allah nasip ederse 29 gün oruç tutacağız. İftarlarımızı farklı noktalarda açacağız. İlk iftarımızı bu alanda başlatıyoruz. Yarından itibaren mahallelerimizde ‘Gönül Sofralarıyla yine buluşmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca mahalledeki komşularımız evlerinde pişirdikleriyle sokaklarda bir araya gelerek iftarlarını açacaklar. Oda güzel bir gelenek oldu. İnşallah bizler imkan buldukça onlara da icabet edeceğiz.“ dedi.

Bağcılar kararını verdi
İftar programında YSK tarafından iptal edilen seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Çağırıcı, “Ramazanın ilk gününde haberi duydunuz mu? İstanbul seçimleri yenileniyor. Bağcılar şimdiden kararını verdi. Bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Bu milletin halisane oylarıyla oynayanlar hesabını bu millete vermek zorunda. Mahkeme huzurunda da onun hesaplarını verecekler. Çünkü Bağcılar'da oyunu kullanırken 80 yaşında bir nine hayatını kaybetti. Ben hangi partiye oy verdiğini bilemem. Ama ben şunu çok iyi biliyorum ki; Bağcılar'da ve ülkemde oy kullanan herkesin bir oyu benim namusumdur.“ diye konuştu.