Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir bahçe ve çadırda aniden yükselen alevler, bölge halkına panik dolu anlar yaşattı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangın, çevredeki evlere ulaşmadan söndürüldü.
Karamankaşı Mahallesi’nde bugün yaşanan olayda, henüz çıkış nedeni tespit edilemeyen bir yangın paniğe yol açtı. Bahçelik bir alanda bulunan çadırda başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılma eğilimi gösterdi. Durumu fark eden mahalle sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
Zamanla yarışan müdahale
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, olay yerine ulaştığında alevlerin yerleşim yerlerine sıçrama riskiyle karşı karşıya kaldı. Ekiplerin koordineli ve hızlı çalışması neticesinde yangın, daha büyük bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındı.
Soğutma çalışmaları tamamlandı
Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bahçe ve çadırda maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.