Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kızılırmak’ta zamana karşı yarış: Bayram günü viyadükten düşen genç her yerde aranıyor

Kızılırmak’ta zamana karşı yarış: Bayram günü viyadükten düşen genç her yerde aranıyor

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde bayramın ikinci günü yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. Yaşar Karayel Viyadüğü üzerinden henüz bilinmeyen bir nedenle Kızılırmak’ın sularına düşen 29 yaşındaki H.G.

Kayseri Felahiye’de bayram sevincini hüzne boğan olayda, viyadükten nehre düşen 29 yaşındaki H.G.’yi bulmak için başlatılan seferberlik üçüncü gününde genişletilerek sürüyor.

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde bayramın ikinci günü yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. Yaşar Karayel Viyadüğü üzerinden henüz bilinmeyen bir nedenle Kızılırmak’ın sularına düşen 29 yaşındaki H.G. için bölgede geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Olayı fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, vakit kaybetmeden bölgeye intikal etti.

Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İhbarın hemen ardından olay yerine ulaşan jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri koordineli bir çalışma yürütürken, su altı arama faaliyetleri için polis dalgıçları ile Türkuaz Sualtı Arama Kurtarma Derneği ekipleri görevlendirildi. Gece boyunca görüş mesafesinin kısıtlı olmasına rağmen ara vermeden devam eden çalışmalar, günün ilk ışıklarıyla birlikte hız kazandı.

Arama sahası genişletildi

Dalgıçlar nehir tabanında tarama faaliyetlerini sürdürürken, su yüzeyinde ise botlarla detaylı bir inceleme yapılıyor. Felahiye Kaymakamı M. Necmettin Öztoprak da olay yerine gelerek çalışmaları bizzat yerinde koordine ediyor ve ekiplerden anlık bilgi alıyor. H.G.’nin akıbetiyle ilgili belirsizlik sürerken, bölgedeki arama kurtarma operasyonunun sonuç alınıncaya kadar devam edeceği bildirildi.