Mardin’in Kızıltepe ilçesinde iki aile arasında başlayan sözlü tartışma, dakikalar içinde silahların konuştuğu bir arbedeye dönüştü; olayda bir kişi yaşamını yitirirken sekiz kişi yaralandı.
Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi, dün akşam saatlerinde yaşanan dehşet verici bir çatışmaya sahne oldu. İddiaya göre, aralarında geçmişe dayalı bir husumet bulunan veya henüz belirlenemeyen bir sebeple karşı karşıya gelen iki aile arasında başlayan gerginlik, kısa sürede kontrol edilemez bir boyuta ulaştı. Tartışmanın büyümesiyle taraflar silahlarına sarıldı.
Sokak ortasında yaşanan çatışma sırasında 35 yaşındaki Doğan Baday ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Baday olay yerinde hayatını kaybetti.
Yaralılar hastanelere sevk edildi
Kavgada yaralanan diğer 8 kişi ise olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin detaylı incelemeler sürerken, hastane çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Bölgede geniş çaplı soruşturma
Olayın ardından bölgeyi ablukaya alan jandarma ekipleri, çatışmanın yaşandığı noktada detaylı bir inceleme başlattı. Silahlı kavganın çıkış nedenini netleştirmek için tarafların ifadelerine başvurulurken, mahallede gerginliğin yeniden tırmanmaması adına devriye faaliyetleri artırıldı. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.