İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kızına istismardan 72 yıl ceza alan baba tahliye edildi!

Kızına istismardan 72 yıl ceza alan baba tahliye edildi!

Adana'da çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan 72 yıl ceza alan babanın cezası bozuldu. Temmuz ayında tahliye edilen erkek, şehir değiştiren çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

Çocuğuna "nitelikli cinsel istismarda bulunma" ve "hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 72 yıl ceza alan babanın cezası bozularak tahliye edildiği ortaya çıktı. Adana'da temmuz ayında serbest bırakılan erkek, şu an şehir değiştiren çocuklara ulaşmaya çalışıyor.

DİĞER ÇOCUKLARIN İFADELERİ İSTİSMARI ORTAYA KOYDU

Osman O., kendi kızına 2 yıl boyunca, 12 yaşından 14 yaşına kadar, istismarda bulundu. Kız çocuğu annesine istismarı anlattıktan sonra, annenin şikayetçi olması üzerine Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017 yılında yargılama başladı. Osman O. savunmasında "boşanma davası için eşinin kendisine iftira attığını, kızına sadece tokat attığını" iddia etti. Ancak mahkeme verdiği kararda, istismara tanık olan sanığın diğer küçük çocuklarının anlattıklarının mağdur çocuğun beyanları ile örtüştüğüne ve çocuğun annesinin tembihi ile babasına yönelik böylesine vahim bir suçlamada bulunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğuna dikkat çekti. Osman O., 2019 yılında 72 yıl hapis cezası aldı. Dosyayı görüşen istinaf mahkemesi ise kararı onayladı.

YARGITAY BOZDU, ÜSTELİK SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Ardından dosya Yargıtay’a gitti. İşte skandal bundan sonra başladı. 72 yıl hapis cezası alan Osman O., Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından Temmuz atında tahliye edildi. Anne ve çocukları Osman O.’nun tahliyesinden onlara ulaşmaya çalıştığı bilgisi ile öğrendi. Üstelik kararın Yargıtay tarafından bozulduğu da sanığın tahliyesi için Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazı ile ortaya çıktı.

Avukatların daha sonra ulaşabildiği Yargıtay 14. Ceza Dairesinin bozma gerekçesi ise "delillerin dosya içeriği ile çelişmesi" iddiasına dayandırıldı.

Bozma kararında şu ifadelere yer verildi: “Katılan annenin mağdure ve diğer tanık beyanlarıyla çelişen anlatımları, savunma ve tüm dosya içeriği nazara alındığında, ilk derece mahkemesinin kabulünde yer alan sübuta ilişkin delillerin dosya içeriğiyle çelişmesi nedeniyle mahkumiyet kararlarının yerinde olmadığı anlaşıldığından, söz konusu hükümlere yönelik istinaf başvurusunun kabulü yerine düzeltilerek esastan reddedilmesi...”

Dosyaya ilişkin bilgileri Evrensel ile paylaşan Avukat Fatoş Hacıvelioğlu, anne ve çocukların tedirgin olduğunu ve yer değiştirmek zorunda kaldığını belirtti. Hacıvelioğlu, “Yargıtay tahliye ederken mağdurun bundan haberi bile olmuyor. Üstelik sonradan ulaştığımız Yargıtay kararına göre sanık için beraat isteniyor. Yargıtay tahliye kararını mağdur tarafa bildirmiyor, tamam böyle bir zorunluluk yok ama dava boyunca Osman O.’nun kızına ve tanıklık yapan diğer çocuklarına yaklaşımları ortada, 72 yıllık hapis cezası ortada. Böyle bir durumda en azından tebliğ etmeli ki anne ve çocuklar önlem alsın. Devlet nerede o zaman?” diye tepki gösterdi. 

“CAN GÜVENCELERİ OLMADIĞI İÇİN YERLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER”
Av. Fatoş Hacıvelioğlu, devamında şunları söyledi: “Üstelik biz Yargıtay’ın kararı bozduğunu da Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazıdan anlıyoruz. GGGAile can güvenceleri olmadığı için yerlerini değiştirdiler. GBana sordular. ‘Bu adam çıktı diyorlar’ dediler. Ben ihtimal vermedim. Dosyaya bakınca öğrendik. Çünkü ne mağdura tebliğ ediyor, ne mağdur vekiline tebliğ ediyor. Mağdur bunu başkalarından duyunca haberleri oluyor. Şak diye karşısına çıkıp onları öldürse devlet nerede o zaman? Niye tebliğ etmiyorsun, madem tahliye ediyorsun neden korumuyorsun?”EVRENSEL