Kampüs genelinde yapılan düzenlemelerle sahipsiz köpek sayısında düşüş yaşansa da, öğrenciler güvenlik endişelerini dile getirmeye devam ediyor.
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü, uzun süredir gündemden düşmeyen sahipsiz köpek sorunuyla ilgili yeni bir süreçten geçiyor. Geçtiğimiz dönemlerde hastane koridorlarına kadar giren ve öğrencilere yönelik saldırı vakalarıyla tepki çeken köpek sürülerinin büyük bir kısmı, yetkili ekipler tarafından kampüs alanından uzaklaştırıldı. Ancak atılan bu adımlar, binlerce öğrencinin kampüs içindeki tedirginliğini tamamen ortadan kaldırmış değil.
Öğrenciler arasında görüş ayrılığı
Kampüsün bazı bölgelerinde köpek sayısının azaldığı gözlemlense de, özellikle yurt çevreleri ve otobüs durakları gibi noktalarda hala gruplar halinde dolaşan hayvanlar, öğrencilerin günlük yaşamını etkilemeyi sürdürüyor. Konuyla ilgili farklı görüşlere sahip öğrenciler, çözümün kalıcılığı konusunda ise şüpheci yaklaşıyor.
Gözlemler ve yaşanan aksaklıklar
İnşaat Mühendisliği öğrencisi Menderes Targın, kampüsün bazı noktalarında köpeklerin koloni halinde kümelendiğini belirterek, özellikle kız öğrencilerin bu bölgelerden geçerken zorluk yaşadığını ifade etti. Targın, "Yemek kokusuna gelen hayvanlar durakları mesken tutuyor. Eskisine göre bir azalma olsa da, kampüs yaşamına uygun olmayan bu durum hala devam ediyor" dedi.
Güvenlik kaygıları devam ediyor
Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Sude Özdeniz ise köpek sayısının azaldığı yönündeki görüşlere katılmadığını savunarak, "Adım başı köpek var. Özellikle motor seslerine karşı çok agresifleşiyorlar. Geçmişte yaşanan acı olayların tekrarlanmaması için daha köklü önlemler alınmalı" şeklinde konuştu.
Toplatma kararı ne kadar kalıcı?
Üç yıldır kampüste eğitim gören Nazlıcan Dalabel ise daha önce de benzer toplatma çalışmaları yapıldığını ancak köpeklerin kısa süre sonra tekrar geri döndüğünü hatırlattı. Dalabel, "Kütüphane çevresinde saldırıya uğradığım oldu, montum yırtıldı. Şu an bazı bölgeler boş görünse de, bu durumun ne kadar süreceğini ve hayvanların tekrar getirilip getirilmeyeceğini bilmediğimiz için kendimizi güvende hissetmiyoruz" diyerek endişelerini dile getirdi.