Kartepe'deki SEKA Kamp Piknik Alanı yakınlarında çıkan sazlık yangını, bölgedeki ekosisteme büyük zarar verirken, vatandaşlar ihmalkarlığa isyan etti.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan ve doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olan SEKA Kamp Piknik Alanı çevresinde öğle saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Kurumuş sazlıkların bulunduğu bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Alevlerin hızla yükseldiğini gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, orman işletme, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin koordineli ve yoğun müdahalesi sayesinde alevler, yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede olası bir yeniden alevlenme riskine karşı ekiplerin soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.
Bilinçsiz piknikçilere tepki
Yangının ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulunan vatandaşlardan Mustafa Güray, yaşanan tahribatın boyutuna dikkat çekti. Yaklaşık 10 dönümlük alanın küle döndüğünü belirten Güray, piknik alanlarını kullanan ziyaretçilerin ateş konusunda çok daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Güray, bölgedeki yangınların büyük çoğunluğunun bilinçsizce yakılan ateşlerden kaynaklandığını ifade ederek, doğanın korunması çağrısında bulundu.
Soruşturma başlatıldı
Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla emniyet güçleri tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, özellikle sıcak havaların etkili olduğu bu günlerde, piknik alanlarında ateş yakılmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı.