Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kocaeli’de sokak operasyonu: Çocukları dilendiren ailelere ağır fatura

Kocaeli’de sokak operasyonu: Çocukları dilendiren ailelere ağır fatura

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların istismar edilmesini önlemek ve sokaktaki güvenliği sağlamak amacıyla 1 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında geniş çaplı bir saha çalışması yürüttü.

Emniyet güçlerinin bir aylık yoğun denetim sürecinde, dilencilik yaptırılan 51 çocuk koruma altına alındı; kuralları ihlal eden ailelere ise on binlerce liralık ceza kesildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, çocukların istismar edilmesini önlemek ve sokaktaki güvenliği sağlamak amacıyla 1 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında geniş çaplı bir saha çalışması yürüttü. Şehir genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda, çocukların dilencilik faaliyetlerinde kullanıldığı tespit edilerek müdahalede bulunuldu.

Denetimlerde kapsamlı güvenlik taraması

Ekiplerin bir ay boyunca sürdürdüğü denetimlerde, il genelindeki 66 umuma açık iş yeri mercek altına alındı. Toplamda 360 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı çalışmalarda, aranan bir şahıs yakalanarak hakkında yasal süreç başlatıldı. Okul çevrelerinde de yoğunlaşan güvenlik önlemleri kapsamında, eğitim kurumlarının yakınlarında dilencilik yaptığı belirlenen 51 çocuk, ekipler tarafından koruma altına alınarak bu faaliyetlerden men edildi.

Tekrar eden ihlallere yüksek yaptırım

Sokakta dilendirilen çocukların ailelerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılırken, yasal yaptırımlar da devreye alındı. Özellikle çocuklarını ikinci kez sokakta çalıştırırken yakalanan 8 ailenin her birine toplamda 29 bin 640 TL idari para cezası uygulandı. Bunun yanı sıra, Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca bir kişiye daha 1.764 TL ceza kesildi. Toplamda 31 bin 404 TL’yi bulan idari yaptırımlarla, çocukların sokaklarda dilendirilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.