Adana’da hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması ve artan nem, yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Kozan ilçesinde gençler, sıcaktan bunalarak serinlemek için doğal su kaynaklarına yöneldi.
Kozan’daki Alapınar Doğal Göleti, sıcak hava ile bunalan gençlerin tercih ettiği bir nokta haline geldi. Doğal kaynak suyuyla beslenen bu gölete giren gençler, hem eğlence arayışındaydı hem de yazın bunaltıcı etkisinden kurtulmaya çalışıyordu.
Serinlemek için gölete gelen Emir Martkan, “Çok sıcak olduğu için yüzmeye geldik. Hava yaklaşık 35 derece ama hissedilen çok daha fazla. Alev alev sıcaklık var, çok bunaldım” şeklinde konuştu.
Hiranur Torun ise yaşadığı sıcaklık farkını şöyle ifade etti: “Kozan alev gibi yanıyor. Dışarısı çok sıcak ama su buz gibi.”
Yusuf Alperen, hava sıcaklığını vurgulayarak, “Dışarısı 50 derece, suyun içi eksi 50 derece gibi. Adana çok sıcak, yanıyoruz” dedi.

KOZAN İLÇESİNDE BUNALAN GENÇLER VE ÇOCUKLAR SERİNLEMEK İÇİN DOĞAL SU KAYNAKLARINA AKIN ETTİ.
