İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, 19 Mart tarihinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetiyle ilgili sanıkların yargılanmasına başlandı.
Olay, 19 Mart gecesi Ümraniye ilçesi Sıddık Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, müzisyen Vahap Canbay, bir süre önce ayrıldığı şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu ile tekrar bir araya gelmek istedi. Canbay, iyi ilişkilerde bulunduğu arkadaşı Kubilay Kaan Kundakçı’dan yardım istedi. Ardından, Kundakçı ve arkadaşlarıyla birlikte Aleyna Kalaycıoğlu’nun bulunduğu stüdyonun önüne gittiler. Grup, araç içerisinde beklediği sırada, olay yerine çakarlı lüks araçlarla gelen şüpheliler saldırı gerçekleştirdi. Kurşunların hedefi olan Kundakçı ağır yaralanırken, hastaneye kaldırılan genç futbolcu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Olay sonrasında, Aleyna Kalaycıoğlu, Alaatin Kadayıfçıoğlu, İzzet Yıldızhan ile birlikte toplamda 7 kişi tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 kişi sanık olarak yer aldı.
Sanıklar müebbet ile yargılanıyor. İddianamede, Aleyna Kalaycıoğlu ve annesi Zuhal Kalaycıoğlu’nun 'kasten adam öldürmeye azmettirme' suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun 'kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Davanın duruşması, 27. Ağır Ceza Mahkemesi yerine salon yetersizliği nedeniyle Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda görülüyor.

FUTBOLCU AİLESİ VE YASEMİN MİNGUZZİİ