Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen konserde, dün akşam saatlerinde ortaya çıkan bir kavga, olayların büyümesine neden oldu. İlkadım ilçesi Batıpark'ta gerçekleştirilen Derya Uluğ konserinde, 21 yaşındaki M.H. bıçaklı saldırıya uğrayarak 6 yerinden bıçaklandı.
Olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan M.H., hemen hastaneye kaldırıldı. Yaralının aldığı darbeler sonucunda ciğerinin söndüğü bildirildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, hemen olay sonrası çalışma başlatarak olaya karıştıkları belirlenen 4 çocuğu gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, bugün Samsun Adliyesi'nde çocuk savcısına ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. İki çocuk adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, A.M.K.K. (17) ve U.K.E. (17) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kavak Çocuk Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Öte yandan, geçen yıl düzenlenen Kültür Yolu Festivali konserlerinde de çok sayıda kişi, aralarında polislerin de bulunduğu bir şekilde yaralanmıştı.

Kültür Yolu Festivali konserinde bıçaklama: 1 kişi ağır yaralandı, 2 çocuk tutuklandı