Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kurbanlık dana özgürlüğüne kavuşmak isterken dereye düştü: Operasyon saatler sürdü

Kurbanlık dana özgürlüğüne kavuşmak isterken dereye düştü: Operasyon saatler sürdü

Bayraklı’da hareketli anlar İzmir’in Bayraklı ilçesinde dün öğle saatlerinde yaşanan olay, mahalle sakinlerine kısa süreli bir şaşkınlık yaşattı. Refik Şevket İnce Mahallesi’nde bulunan dere yolunda yürütülen kurbanlık hayvan, bir anlık boşluktan faydalanarak sahibinin elinden kurtuldu.

İzmir’de bayram öncesi yaşanan hareketli dakikalar paniğe neden oldu; sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana, dere yatağında mahsur kalınca imdada vinç yetişti.

Bayraklı’da hareketli anlar

İzmir’in Bayraklı ilçesinde dün öğle saatlerinde yaşanan olay, mahalle sakinlerine kısa süreli bir şaşkınlık yaşattı. Refik Şevket İnce Mahallesi’nde bulunan dere yolunda yürütülen kurbanlık hayvan, bir anlık boşluktan faydalanarak sahibinin elinden kurtuldu. Hızla uzaklaşan dana, kontrolünü kaybederek dere yatağına yuvarlandı.

Kurtarma operasyonu için vinç çağrıldı

Derenin dik yamaçları nedeniyle kendi imkanlarıyla çıkamayan hayvanın durumu, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Hayvanın sahibi, durumu kontrol altına almak ve danayı bulunduğu yerden güvenli bir şekilde çıkarmak için bölgeye profesyonel bir vinç operatörü çağırdı.

Ekiplerin titiz çalışması sonuç verdi

Olay yerine gelen ekipler, dere yatağındaki hayvanı zarar görmeden kurtarmak için özel bir çalışma başlattı. Vinç yardımıyla bulunduğu yerden halatlar eşliğinde yukarı çekilen dana, operasyonun ardından sahibine sağ salim teslim edildi. Yaşanan bu sıra dışı olay, bölgedeki vatandaşlar tarafından meraklı gözlerle takip edildi.