Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Kütahya’da orman seferberliği: Köylüler ve ekipler alevlere geçit vermedi

Kütahya’da orman seferberliği: Köylüler ve ekipler alevlere geçit vermedi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Akçaköy kırsalında yaşanan doğa olayı, kısa süreli bir paniğe neden oldu. Tepe mevkiinde meydana gelen yıldırım düşmesi, kuru otların tutuşmasıyla ormanlık alana sıçradı.

MUHABİR: Gökhan Erek

Tavşanlı ilçesinde yıldırım düşmesiyle başlayan orman yangını, bölge halkı ve orman ekiplerinin omuz omuza verdiği mücadeleyle büyümeden söndürüldü.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Akçaköy kırsalında yaşanan doğa olayı, kısa süreli bir paniğe neden oldu. Tepe mevkiinde meydana gelen yıldırım düşmesi, kuru otların tutuşmasıyla ormanlık alana sıçradı. Dumanları fark eden çevre sakinlerinin durumu vakit kaybetmeden bildirmesi, olası bir felaketin önüne geçti.

Zorlu coğrafyada nefes kesen mücadele

Yangının başladığı bölgenin sarp ve engebeli yapısı, ekiplerin ulaşımını zorlaştırsa da Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgeye hızla intikal etti. 4 arazözün karadan yürüttüğü söndürme çalışmalarına, 1 yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Dik yamaçlarda ilerleyen alevler, helikopterin isabetli su atışları ve orman işçilerinin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı.

Köylülerden örnek dayanışma

Söndürme çalışmalarına Akçaköy ve Akçaşehir’den gelen yaklaşık 15 vatandaş da destek verdi. 20 orman işçisiyle koordineli bir şekilde çalışan köylüler, yangının geniş bir alana yayılmasını engelledi. Bölgedeki soğutma çalışmaları titizlikle devam ederken, Akçaköy Muhtarı Şaban Kumru, hızlı müdahalenin önemine vurgu yaptı. Kumru, devletin imkanlarının ve vatandaşın duyarlılığının birleşmesiyle orman varlıklarının korunduğunu belirterek, destek veren herkese teşekkürlerini iletti.