Adana'da, kamuoyunda 'Kuytulcular' olarak bilinen yapıya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Alparslan Kuytul, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğrafla gündeme geldi. Söz konusu fotoğrafta, Kuytul'un da yer aldığı bir grubun namaz kılarken çektiği selfie dikkat çekti.
Operasyon öncesi baskılar ve müdahale
Kuytul ve destekçileri, 2022 yılının Mart ayında tutuklu üyeleri için bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenlemek istemişti. Ancak polis, 'izinsiz' olduğu gerekçesiyle eyleme müdahale ederek kalabalığı dağıttı. Bu ani müdahale sırasında Alparslan Kuytul ve beraberindeki bazı kişiler, bir marketin deposunda bir süre bekletildi.
Gündeme gelen selfie
Müdahale sırasında namaz kılarken çekilen ve Kuytul'un kendi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraf, yeniden gündeme geldi. Fotoğrafta namaz kılan gençlerden birinin, bir elini dizine koyarken diğer elinde telefonla selfie çektiği görünmekte. Bu durum, sosyal medyada çeşitli tepkilere ve tartışmalara neden oldu.

KUYTULCULAR OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN ALPARSLAN KUYTUL'UN KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI NAMAZ PAYLAŞIMI YENİDEN GÜNDEM OLDU.