Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne açıklarında meydana gelen feribot faciasında, 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 18 kişinin kaybolduğu bildirildi. Facia sırasında ilk yardıma koşan Fırat Gencer, yakındaki bir otelin su sporları hocası olarak, hayat kurtaran bir rol üstlendi ve en az 100 kişiyi başarıyla kurtardı.
Facianın detayları ve müdahale süreci:
Fırat Gencer, denize açılan feribotun durumunu gördüğü andan itibaren hızlı bir müdahalede bulundu. Feribotun batmakta olduğunu fark eden Gencer, sahil güvenliğe bilgi vererek durumu bildirdi. "Yaklaşık 15 dakika geçmişti, feribotun bir anda durduğunu ve can sallarını patlattıklarını gördük" diyen Gencer, ardından tekneleriyle yardıma koşarak olaya dahil oldu.
Zor koşullarda kurtarma çalışmaları:
Denizdeki kötü hava şartları nedeniyle kurtarma çalışmaları zorlu geçti. Gencer, "Hava kötüydü; tekneye ulaşmamız yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Eğer durumu görmeseydik ya da feribot 10 dakika daha gidebilseydi, çok daha fazla can kaybı olabilirdi" açıklamasında bulundu. Feribottan denize karışan mazot, kurtarma işlemlerini zorlaştırsa da ekip olarak ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti.
Gencer, denizden kurtarılan insanları kıyıya çıkartırken, onları bekleyen ekiplere teslim ettiklerini ve yaklaşık 100 yolcu için iki sefer gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bunun yanı sıra, kaybolanlar hakkında da duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Keşke daha fazlasını yapabilseydik" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı Girne'de, feribot faciasında ilk yardıma koşan ve 100 kişiyi kurtaran yakındaki bir otelin su sporları hocası Fırat Gencer saniye saniye yaşananları İhlas Haber Ajansı'na anlattı.