Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşanan trajik bir feribot faciasında hayatını kaybeden Şerif Özdemir (67), Mersin’in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Özdemir’in cenazesi, 30 Ağustos’ta meydana gelen olay sonrası yapılan aramaların ardından iki gün önce bulunmuştu.
'Filo Jet' isimli yüksek hızlı yolcu gemisinin, KKTC’nin Girne Limanı’ndan Mersin’in Taşucu Limanı’na gitmek üzere demir almasının ardından batarak facia yaşandığı öğrenildi. Şerif Özdemir’in naaşı, Silifke’deki Nuru Mahallesi’nde bulunan mezarlığa götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına, Özdemir’in ailesi ve yakınları ile birlikte Silifke Kaymakamı Eyüp Fırat, KKTC Mersin Başkonsolosu Ülkü Alemdar ve ilçe protokolü de katılım sağladı. Cenaze namazının ardından Özdemir, kazada yaşamını yitiren eşi Hüseyin Özdemir’in yanına defnedildi.
Kaza sonrası yaşananlar:
Özdemir ailesinin, düğün nedeniyle KKTC’ye gittiği ve Mersin’e dönmek için bindikleri 'Filo Jet' gemisinde kazaya karıştıkları öğrenildi. Kazadan kurtulan damat Hakkı Şahin, durumu açıklayarak geminin su aldığını fark ettiklerini, fakat kaptanı uyardıklarına rağmen geminin yola çıktığını dile getirdi.
Şahin, "Kaptana ‘Yola çıkma’ dediğimiz halde çıktı, kötü havaya yakalandık. Yaklaşık 1 saat gemide kaldık. Eşimi kurtardık, kayınbabam ve kayınvalidemi kurtaramadık. Allah rahmet eylesin. Bu şekilde kaza atlattık. Devletimizden Allah razı olsun, çok iyi baktılar. 'Filo Denizcilik' bitsin istiyorum" ifadelerini kullandı.
Facianın gerçekleştiği an:
30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde, Girne’den hareket eden 'Filo Jet' isimli yolcu gemisi, kısa bir süre sonra ön kısmından su almaya başlamış ve Girne Limanı’na dönmeye çalışırken batmıştır. Olay, birçok ailesinin hayatını derinden etkilemiştir.

YOLCU GEMİSİNİN BATMASI SONUCU HAYATINI KAYBEDEN ŞERİF ÖZDEMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI