Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Maaşlarını alamayan işçiler iskeleye çıkarak protesto etti

Maaşlarını alamayan işçiler iskeleye çıkarak protesto etti

Hatay'da inşa edilen diş hekimliği fakültesi şantiyesinde maaş alamayan işçiler, iskeleye çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Hatay’da inşa edilen Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi şantiyesinde maaşlarını alamayan işçiler, yaşadıkları zorluklara karşı iskeleye çıkarak protesto eylemi gerçekleştirdiler. Bu olay, işçilerin maaşlarının taşeron firma tarafından usta başına verildiği ve bu ödemelerin işçilere ulaşmadığı gerçeğiyle daha da vahim bir hal aldı.

Olayın gelişimi ve işçilerin durumu:

Antakya ilçesi Alahan Mahallesi’nde yer alan üniversite yerleşkesinde yaşanan olay, işçilerin maaşlarını alamadıklarını duyurmasıyla start aldı. Çatışmanın yaşandığı şantiyede, işçiler iskeleye çıkarak intihar girişiminde bulundular. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İkna çabaları ve sonuçları:

Olay yerine gelen ekipler ve işçilerin mesai arkadaşları, saatlerce diyalog kurarak işçileri iskeleden indirmeye çalıştılar. Yapılan ikna çalışmaları sonucunda işçiler iskeleden güvenle indirildi. Olayla ilgili yapılan detaylı incelemede ise üniversitenin taşeron firmaya gerekli hak ediş ödemesini yaptığı, ancak bu ödemelerin dağıtımında sorun yaşandığı ortaya çıktı.

Üst düzey yetkililerin devreye girmesi sonucu, uzun süredir maaşlarını alamayan işçilerin ödemelerinin yakın bir zamanda yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Fakülte inşaatında usta başının maaş vurgunu işçileri iskeleye çıkardı

Fakülte inşaatında usta başının maaş vurgunu işçileri iskeleye çıkardı