Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Mahalle sakinleri yangına ilaçlama motorlarıyla ilk müdahaleyi yaptı

Mahalle sakinleri yangına ilaçlama motorlarıyla ilk müdahaleyi yaptı

Antalya'nın Serik ilçesinde yangın sırasında mahalle sakinleri, ilaçlama motorlarıyla alevlere su sıkarak yangını kontrol altına almaya çalıştı.

Antalya’nın Serik ilçesinde, bir üç katlı binanın en üst katında çıkan yangın, mahalle sakinlerinin hızlı müdahalesi sayesinde erken kontrol altına alındı. Aydın Avcı’ya ait evin üçüncü katında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangına, mahalleliler evlerindeki ilaçlama motorlarına doldurdukları suyu hortumla sıkmak suretiyle müdahale etti.

Yangın, Aşağı Kocayatak Mahallesi’nde meydana geldi. Durumu fark eden mahalle sakinleri hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım talep etti. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve polis, yangına müdahale etmek üzere hızla harekete geçti. İtfaiye ekipleri olay yerinde, yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için çalışmalarını başlattı.

Mahalle sakinlerinin dayanışması:

Yangın sırasında evin içinde bulunan Aydın Avcı ve oğlu, dumanların yükselmesiyle kendi imkanlarıyla dışarı çıkmayı başardı. Aynı zamanda, evde bulunan bir kadın ile küçük çocuğu da yangın fark edilince hemen dışarı çıkarıldı. Yangın sonucunda evin iki odası tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmaları da yaparak çevre güvenliğini sağladı.

Mahalle muhtarından açıklama:

Aşağı Kocayatak Mahalle Muhtarı İsmail Karsavurdan, yangının haber verilmesinin ardından, vatandaşların dayanışma göstererek yangına müdahale ettiklerini ve bu sayede yangının büyümeden kontrol altına alındığını ifade etti. Karsavurdan, "Yangın ihbarı alır almaz, hemen itfaiyeyi aradık. O sırada mahalle sakinleri olarak ilaçlama motorlarıyla yangına müdahale etmeye başladık," dedi.

Sonuç olarak, mahalle sakinlerinin hızlı ve cesurca yaptığı müdahale, yangının daha da büyümesini engelleyerek önemli bir başarı sağladı. Yangın sonunda evde belirli maddi hasarlar meydana geldi, ancak can kaybı yaşanmaması sevindirici bir durum oldu.

YANGINDA EVİN İKİ ODASI TAMAMEN YANARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.

YANGINDA EVİN İKİ ODASI TAMAMEN YANARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.