İstanbul
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Mahkemeden emsal karar! Anne çocuğa kendi soyadını verebilir

Mahkemeden emsal karar! Anne çocuğa kendi soyadını verebilir

Bursa'da yaşayan Belgin Ürkel'in oğluna kendi soyadını vermek için girdiği hukuk mücadelesini 12 yıl sonra kazandı. Belgim Ürkel'in avukatı Batuhan Arısoy “Bu kararla boşanan bütün annelerin 18 yaş altı çocuklarına soyadını verebilmeleri için dava yolu açılmış bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Bursa'da yaşayan Belgin Ürkel, 3 aylık hamileyken eşinden boşandı. Oğlunun velayeti eski eşine verilen anne 3 yaşına gelen oğlunun velayetini almak için dava açtı. Velayetini aldığı oğlu Özgür ile birlikte yaşamaya başlayan Belgin Ürkel, aynı yıl çocuğunun ‘Özgür' olan adını ‘Yağız’, soyadını da ‘Ürkel’ olarak değiştirmek için Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak oğlu henüz 3 yaşındayken açtığı dava, mahkeme tarafından kabul edilmedi. Belgin Ürkel, oğlu 15 yaşına geldiği zaman yeniden dava açtı. İkinci davayı kazanan Ülkel, mahkeme kararı ile oğlunun adını ve soyadını değiştirdi. 

"SOYADI NEDENİYLE SORUN YAŞIYOR"

Belgin Ürkel, oğlu 15 yaşına geldiğinde avukatı Batuhan Arısoy aracılığıyla Bursa 5'inci Aile Mahkemesi'ne 2’nci defa başvurdu. Avukat Batuhan Arısoy mahkemeye sunduğu dilekçesinde; lisanslı su topu sporcusu olan çocuğun anneyle soyadı farklılığı nedeniyle arkadaşları arasında sorun yaşadığını, bu sebeple psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü. Mahkeme, annenin talebini yerinde bularak, değişikliğin çocuğun psikolojisine olumlu etki yapacağına karar verdi. Karar doğrultusunda çocuğun babası tarafından verilen 'Özgür' adı Yağız olarak değiştirildi. Ayrıca çocuğa annesinin soyadı verildi.