Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Malatya güne korkuyla uyandı: Battalgazi merkezli sarsıntı bölgeyi salladı

Malatya güne korkuyla uyandı: Battalgazi merkezli sarsıntı bölgeyi salladı

Malatya, sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli bir sarsıntıyla sarsıldı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki deprem, saat 09.00 sularında kaydedildi.

Sabah saatlerinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Malatya ve çevre illerde paniğe neden olurken, AFAD verileri sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Malatya, sabah saatlerinde meydana gelen şiddetli bir sarsıntıyla sarsıldı. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan güncel verilere göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki deprem, saat 09.00 sularında kaydedildi.

Yerin 7.03 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Malatya merkez ve çevre ilçelerin yanı sıra komşu illerde de yoğun bir şekilde hissedildi. Kısa süreli paniğe yol açan sarsıntının ardından bölgedeki vatandaşlar sokağa dökülürken, yetkililerden gelecek açıklamalar merakla bekleniyor.

Depremin merkez üssü ve detaylar

AFAD'ın teknik raporlarına göre, sığ odaklı bir deprem olması nedeniyle sarsıntının hissedilme alanı oldukça geniş oldu. Battalgazi merkezli bu hareketlilik, bölgedeki fay hatlarının aktifliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Güvenlik önlemleri ve bölgedeki son durum

Depremin hemen ardından bölgedeki yerel yönetimler ve AFAD ekipleri, herhangi bir olumsuz durum yaşanıp yaşanmadığını tespit etmek amacıyla saha tarama çalışmalarına başladı. Şu ana kadar resmi kaynaklardan can veya mal kaybına ilişkin bir açıklama yapılmazken, vatandaşların tedbirli olması ve resmi kanalların dışındaki bilgilere itibar etmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Reklam