Malatya'da, 30 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen aile katliamında, polis memuru Murat Baytok'un, annesi ile birlikte 3 kişiyi tabancayla öldürüp 2 kadını yaraladığı dava sonuçlandı. Mahkeme, Murat Baytok'u bir ağırlaştırılmış müebbet, iki müebbet ve 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Herhangi bir takdiri indirim uygulanmadı.
Tutuksuz yargılanan eşi Birsen Baytok, kayınvalidesinin öldürülmesine yardım etme suçundan 10 yıl hapis cezası alarak tutuklandı. Mahkeme, Birsen Baytok hakkında da tutuklama kararı verdi.
Dava, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Murat Baytok ile tutuksuz sanık Birsen Baytok SEGBİS aracılığıyla katılırken, müştekiler, taraf avukatları ve sanık yakınları da hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, müşteki tarafın sunduğu 47 saniyelik güvenlik kamerası görüntülerini izledi. Görüntülerde üç el silah sesi duyulurken, ateş etme anlarının yer almadığı görüldü. Sanık Murat Baytok, iddiaları kabul etmeyerek "Doğruları söylemiyorlar" ifadelerini kullandı.
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ümit B., Murat Baytok’un cezaevinden kendisini aradığını, ancak "Birsen sen git anneni babanı öldür, ben cezaevinde sana paşa gibi bakarım" şeklinde bir ifade kullandığını yalanladı.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Murat Baytok’un annesi Gülhan Baytok’u kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Şeref Çay ile Abdullah Çay’ı kasten öldürme suçlarından ise ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Birsen Baytok’un üst soya karşı kasten öldürmeye yardım etme suçundan da cezalandırılmasını istedi.
Murat Baytok, son savunmasında, dosyadaki eksikliklerin giderilmediğini öne sürerek beraatini talep etti. Birsen Baytok da suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi. Ancak mahkeme, Murat Baytok hakkında iyi hal ve takdiri indirim hükümlerini uygulamadan ceza verdi.
Murat Baytok’un, üst soya karşı kasten öldürme suçundan aldığı ağırlaştırılmış müebbete, ayrıca Remziye Çay ile Kadriye Çay’a yönelik eylemleri nedeniyle nitelikli öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 30 yıl hapis cezası eklendi.
Olayın geçmişi, 30 Temmuz 2024 tarihinde Yeşilyurt ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi’nde gerçekleşen katliamda Murat Baytok'un, beylik tabancasıyla annesi Gülhan Baytok (61), kayınpederi Şeref Çay (60) ve kayınbiraderi Abdullah Çay’ı (34) öldürdüğü, Remziye Çay ile Kadriye Çay’ı ise ağır yaraladığı yönündedir.

MALATYA'DA ANNESİ İLE BİRLİKTE 3 KİŞİYİ TABANCAYLA ÖLDÜREN, 2 KADINI DA YARALAYAN POLİS MEMURU MURAT BAYTOK'UN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR ÇIKTI.
