İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Malatya'da enkaz çalışmalarında sona gelindi

Malatya'da enkaz çalışmalarında sona gelindi

Depremin ardından kentteki son duruma ilişkin yapılan bilgilendirmede Malatya'da yıkılan binaların yüzde 99,1'inin enkazının kaldırıldığı bildirildi.

DHA- Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da yıkılan binaların yüzde 99,1'inin enkazının kaldırıldığı bildirildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya'da, enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Kentte 6 bin 586 yıkık bina ile ağır hasar gördüğü için yıkım kararı verilen binaların enkazı kaldırılıp kent dışına taşınıyor.

Malatya Valiliği, depremin ardından kentteki son duruma ilişkin bilgilendirme yaptı. Kentte şu ana kadar yıkılan binaların yüzde 99,1'inin kaldırıldığı ifade edildi. Kent merkezi ve ilçelerde toplam 86 bin 715 çadır kurulduğu ve buralarda 298 bin 712 kişi yaşadığı belirtildi.

malatya2.jpg

Depremin ardından 68 bin 925 kişinin yaptığı kira destek başvurusunun kabul edildiği belirtilen açıklamada 40 alanda 3 bin 709 konteyner iş yeri planlandığı ve şu ana kadar 1943 iş yerinin kurulumunun tamamlandığı vurgulandı. Normalleşme çalışmalarının sürdüğü kentte, yaklaşık 40 bin depremzede 60 ayrı noktada oluşturulan konteyner kentlere yerleştirildi. 12 bin 210 konteyner kurulumu yapılırken, yenilerinin kurulması için çalışmalar da sürüyor.

malatya3.jpg

Kentte 209 noktada günlük 397 bin 641 kişiye yemek ikramı yapıldığı ve depremin ilk gününden bugüne kadar 38 milyon 683 bin 108 öğün yemek dağıtıldığına dikkat çekilen açıklamada, 254 bin depremzedeye psikososyal destek verildiği kaydedildi. Depremde 8 bin 69 iş yeri, 1089 araç ve 51 bin 968 konutta toplam 12,8 milyar TL zararın olduğu belirtildi.