Yeni Birlik Yerel Haberler Maltepe'de çöken binadan demir ve parça örnekleri alındı

Maltepe'de çöken binadan demir ve parça örnekleri alındı

Maltepe'de çöken 7 katlı binanın yıkılma nedeni incelenmek üzere enkazdan örnekler alındı ve soruşturma başlatıldı.

Maltepe'de dün sabah saatlerinde çöken 7 katlı binanın yıkılma sebebinin detaylı incelenmesi adına enkazdan parça ve demir örnekleri alındı.

Olay, 8 Ekim sabah saat 05.40 sıralarında Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’taki 7 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın 3 katında henüz bilinmeyen bir nedenle çökme yaşandı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmaları ve kayıplar

Ekiplerin seferber olduğu arama kurtarma çalışmalarında 8 kişi sağ olarak kurtarılırken, 5 kişi hayatını kaybetti. Dün sabah saatlerinden bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda Gülce Turhan, Ahmet Muhammet İnan, Zeynep İnan, Mesut Bilece ve Hüseyin Özkurt’un cansız bedenleri enkaz altından çıkarıldı.

Soruşturma süreci ve alınan örnekler

Öte yandan binanın yıkılmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında binanın mimarı H.B. ve şantiye şefi gözaltına alındı. Ekiplerin olay yerindeki enkaz kaldırma çalışmaları sona ererken, binanın yıkılma nedenine ilişkin incelenmek üzere enkazdan parça ve demir örnekleri alındı.

Maltepe'de çöken binadan incelenmek üzere örnekler alındı

Maltepe'de çöken binadan incelenmek üzere örnekler alındı