Manavgat'ta meydana gelen yangın, bakım yapılmayan alanlardaki kuru ot ve ağaçların tutuşması sonucu başladı. D-400 Karayolu üzerinde gerçekleşen olay, çevredeki işyeri çalışanları ve itfaiyenin müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.
Yangının sebebi ve müdahale süreci:
Yangının, refüjde bulunan aydınlatma direğinin tabanından çıktığı bildiriliyor. Yangın, kuruyan ot ve ağaçların tutuşmasıyla kısa sürede geniş bir alana yayılarak geceyi aydınlattı. D-400 Karayolu Gültepe kavşağı yakınlarında bulunan mobilya atölyesi çalışanları, alevlerin yükseldiğini gördüklerinde hemen harekete geçerek yangına müdahale etmeye çalıştı. Aynı zamanda 112 Acil Servis'i arayarak itfaiye ekiplerinden yardım istediler.
İtfaiye müdahalesi ve yangının sonuçları:
Mobilya atölyesi çalışanlarının ilk müdahaleleri yangının büyümesini engelledi ve olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ateşi tamamen söndürmek için çalışmalara başladı. Yangın sona ererken, kuruyan bitkiler yüzünden oluşan duman ve alevler, gece saatlerinde aydınlatıcı bir görüntü sergiledi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldı.

MANAVGAT-ANTALYA D-400 KARAYOLU ÜZERİNDE BAKIMSIZLIK NEDENİYLE KURUYAN OT VE AĞAÇLARIN TUTUŞMASI SONUCU ÇIKAN YANGIN ÇEVREDE BULUNAN İŞYERİ ÇALIŞANLARI VE İTFAİYENİN MÜDAHALESİ SONUCUNDA SÖNDÜRÜLDÜ.