Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Manavgat'taki orman yangınına hızlı müdahale: Havadan ve karadan ekipler seferber oldu

Manavgat'taki orman yangınına hızlı müdahale: Havadan ve karadan ekipler seferber oldu

Antalya'nın Beşkonak bölgesinde meydana gelen orman yangınına, havadan ve karadan yoğun müdahale sürüyor. Ekipler alevlerle mücadele ediyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesi Beşkonak Köprülü Kanyonu yakınlarında bugün öğle saatlerinde meydana gelen orman yangını, bölgeyi alarma geçirirken, ekiplerin hızlı müdahalesi sürüyor.

Bölgedeki yangın orman bölge müdürlüğü tarafından anında tespit edilirken, söndürme çalışmaları için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Yangına karşı havadan ve karadan toplamda 3 uçak, 15 helikopter, 54 arazöz ve 4 iş makinesi ile 350 personel seferber edildi.

Yangınla mücadelede alevlerin yayılmaması için önlemler alınıyor

Çevre illerden de destek ekiplerin gönderildiği yangında, alevlerin kontrol altına alınması için çeşitli stratejiler uygulanıyor. Arazözlerin oluşturduğu su hatları ve helikopterlerin su atışı ile yangının yayılması engellenmeye çalışılıyor.

Havadan müdahale ve karadan destek

Közleşen alanların söndürülmesi ve alevlerin diğer bölgelere sıçraması için tüm imkânlar seferber edilmiş durumda. Ekipler, gün içinde yangının söndürülmesi için büyük bir çaba gösterirken, bölge halkının da güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yönelik önlemler alınıyor.

Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, bölgedeki durumu güncel olarak takip eden yetkililer, gelişmeleri halka duyurmakta. Ekiplerin, yangını hızlı bir şekilde kontrol altına alması bekleniyor.

ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİ BEŞKONAK KÖPRÜLÜ KANYONU YAKINLARINDA ORMAN YANGINI ÇIKTI. EKİPLER...

ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİ BEŞKONAK KÖPRÜLÜ KANYONU YAKINLARINDA ORMAN YANGINI ÇIKTI. EKİPLER YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİYOR