Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Manisa’da 19 Mayıs coşkusu: Genç sporcular hünerleriyle meydanı büyüledi

Manisa’da 19 Mayıs coşkusu: Genç sporcular hünerleriyle meydanı büyüledi

Manisa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir heyecan ve gururla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs törenleri, gençlerin sergilediği nefes kesen sportif gösteriler ve coşkulu kutlamalarla unutulmaz anlara sahne oldu.

Manisa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir heyecan ve gururla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kentin dört bir yanından gelen vatandaşlar, bayram coşkusuna ortak olmak için meydanı doldurdu.

Milli Mücadele ruhunun vurgulandığı törende konuşan Manisa Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Öztürk, 19 Mayıs’ın sadece bir takvim yaprağı değil, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olduğunu belirtti. Öztürk, "Bu topraklar üzerinde hesap yapanlar, birliğimizi bozmak isteyenler her dönem oldu. Ancak unutulan bir gerçek var ki; bu millet Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde ve 15 Temmuz’da olduğu gibi her zorlukta ayağa kalkmayı başarmıştır" ifadelerini kullandı.

Meydanda nefes kesen gösteriler

Konuşmaların ardından program, gençlerin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı büyük bir coşkuyla seslendirmesiyle devam etti. Ardından sahne alan halk oyunları ekipleri, sergiledikleri performansla izleyicilerden tam not aldı.

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcuların gerçekleştirdiği taekwondo ve judo gösterileri ise törenin en dikkat çekici anlarını oluşturdu. Sporcuların disiplinli ve çevik hareketleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Geniş katılımlı protokol

Kutlamalara Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlhan Şen, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cengiz Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ile çok sayıda kaymakam, daire amiri ve vatandaş katılım sağladı. Program, gün boyu süren çeşitli sportif branşlardaki gösterilerle sona erdi.