Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Manisa’da bayram mesaisi: 8 bini aşkın personel sahada olacak

Manisa’da bayram mesaisi: 8 bini aşkın personel sahada olacak

Manisa, Kurban Bayramı’nı huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmek için hazırlıklarını tamamladı. Vali Vahdettin Özkan’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, bayram tatili boyunca 8 binden fazla personel görev alacak.

Manisa Valiliği, Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzurunu korumak adına güvenlikten sağlığa kadar geniş kapsamlı bir seferberlik başlattı.

Manisa, Kurban Bayramı’nı huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmek için hazırlıklarını tamamladı. Vali Vahdettin Özkan’ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, bayram tatili boyunca 8 binden fazla personel görev alacak. Şehrin dört bir yanında vatandaşların güvenliği, trafik düzeni ve sağlık hizmetlerinin aksamaması için tüm birimler 7/24 esasına göre teyakkuza geçti.

Güvenlik güçleri sahada

Bayram süresince asayişin ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla emniyet ve jandarma ekipleri tam kadro sahada olacak. Toplamda 736 ekip ve 4 bin 90 güvenlik personeli, özellikle yoğunluk yaşanması beklenen terminal çevreleri, alışveriş merkezleri ve ana arterlerde görev yapacak. Trafik denetimlerinde ise drone destekli kontrollerin yanı sıra hız ve emniyet kemeri uygulamalarına ağırlık verilecek.

Sağlık birimleri 24 saat nöbette

Sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir planlama yapıldı. 62 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, bayram boyunca kesintisiz hizmet verecek. Toplam 4 bin 676 sağlık çalışanı, olası acil durumlara anında müdahale etmek için hazır bekletilecek.

Kesim noktalarında sıkı denetim

Kurban ibadetinin hijyenik ve düzenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için belirlenen satış ve kesim noktalarında denetimler bayram boyunca sürecek. Çevre temizliği ve hayvan sağlığı gibi konularda taviz verilmeyeceğini belirten yetkililer, vatandaşların yalnızca izin verilen alanları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Vali Özkan’dan bayram mesajı

Tüm kurumların bayram hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, vatandaşların bayram sevincinin gölgelenmemesi için ekiplerin görev başında olduğunu ifade etti. Vali Özkan, trafik kurallarına uyulması ve hijyen hassasiyeti konusunda vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek, tüm Manisalılara huzurlu bir bayram diledi.